Lokalblokken.dk

Forside Arkiv Om os Kontakt Holst Forum

Studenterhuer


Dej:
100 g smør
2 dl sukker
2 dl hvedemel
½ tsk bagepulver
1 tsk vaniliesukker

Fyld:
ca. 300 g friske jordbær
2 spsk flormelis
1 spsk kartoffelmel
100 g marcipan

Creme:
225 g hvid chokolade
1 vaniliestang

Pynt:
Chokolade knapper
Marcipan farvet rødt








Cremen laves dagen før - eller mindst 4 timer før.

Fløden varmes op til kogepunktet sammen med den flækkede vaniliestang, tages af varmen og den hvide chokolade smeltes i den varme fløde, der røres rundt til chokoladen er smeltet.

Mens fløden og chokoladen stadig er lun tilsættes 3 blade husblas, som har været udblødt i koldt vand. Den færdige creme skal, hvorefter stå og blive kold i køleskab.

Dagen efter piskes cremen op og kommes i en sprøjtepose. Smelt smørret i en gryde, tag gryden af varmen og rør sukker, mel, bagepulver og vaniliesukke i.

Pres dejen ud i små portionsforme. Skær jordbær i små stykker og bland dem med flormelis og kartoffelmel.

Fordel blandingen i formene, og drys med revet marcipan. Bag formene ved 175 g til de er gyldne. Rul indfarvet rødt marcipan ud til to tynde strimler, læg disse mellem to stykker husholdningsfilm og pres dem flade.

Derefter rettes kanterne til med en kniv. Smelt chokolade og form runde mønter på et stykke bagepapir. Mønterne lægges oven på de afkølede kager som hatteskygger, hvorefter der lægges et rødt bånd rundt om kagen, indenfor dette bånd fyldes den hvide crem og studenterhuen er færdig.





<