Lokalblokken.dk

Forside Arkiv Om os Kontakt Holst Forum

Linser


Du skal bruge:
Mørdej:
250 g mel
185 g smør
50 g flormelis
150 g hvedemel
2 æggeblommer

Creme:
2½ dl fløde
1 vaniliestang
2 æggeblommer
2 spsk sukker
1 spsk majsstivelse

Fyld:
Marcipan Smør (1/3 i forhold til marcipan) sukker (mægde afhænger af sukkerindholdet i den købte marcipanen)







Bland mel og smør, så det minder om revet ost tilsæt flormelis og saml dejen med æggeblommerne. Sæt den koldt ½ times tid. Bring fløden i kog med en flækket vaniliestang. Pisk æg og sukker samme. Pist majsstivelse i. Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes. Hæld massen tilbage i gruden og bring det i nærheden af kogepunktet, mens der piskes. Tag gryden fra varmen og lad cremen køle af. Rul dejen ud til en tynd plade. Udstik runde plader, så de passer til de smurte små linseforme. Beklæd linseformene hermed. Læg en lille smule fyld og der efter en lille teske creme i hver og læg dejlåg over. Klem kanterne godt til, så ikke låget løfter sig under bagning. Bages ved 200 grader til de er gyldne.



<