Her er en opskrift på en superlækker kransekage. Som altid vækker glæde og begejstring. For at gøre kagen ekstra lækker, har vi i denne opskrift
valgt at lave en kerne af nougat og bruge hvid chokolade som glasur.
500g Odense kransekage XX
200g sukker
ca. 2 æggehvider
ca. 200g nougat
Hvid chokolade til glasur samt mørkt
chokolade til bundene
Kransekagemassen æltes sammen med sukker og æggehvider, hvorefter de rulles ud til passende stykker ca. på tykkelse med en tommelfinger.
Der laves et snit på langs af rullen, hvori nougat ligges.
Herefter formes rullerne til kransekageformen, og de samles til en cirkelform. De bages i en 175 grader varm ovn i ca. 10 minutter,
eller til de er gyldne.
Når kagen er afkølet nedfryses den for senere at få chokolade i bunden og de klassiske striber.
Go' fornøjelse!
Et lille tip til håndteringen af den hvide glasur. Kom den smeltede chokolade i en frysepose og luk den med en klemme.